Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "drie"
Andries_Visser.jpg
Andries Visser met zijn dochter Rie daarnaast staat Cees Kat zijn knecht. Links zien we Weverstraat 41 de winkel van Andries Visser.
Andries_Visser.jpg
Andries Visser met zijn dochter Rie daarnaast staat Cees Kat zijn knecht. Links zien we Weverstraat 41 de winkel van Andries Visser.
F06066.jpg
West-Knollendam:
Stoomolieslagerij "De Vrede", Fabriek van Lijn- en Raapolie, murwe, halfzachte en harde Lijnkoeken, diverse Raapkoeken.
Uit lijnolie werden drie soorten lijnkoeken gemaakt: murwe, halfzachte en harde. De verschillen kwamen tot stand door de duur van het persen en in de molen door het aantal slagen (aantallen voor- en naslag). De harde koeken bevatten minder eiwit omdat de olie er bijna volledig werd uitgeperst. De murwe hadden het hoogste vetgehalte. Het gewicht per koek bedroeg ongeveer 1 kilo.
F071295.jpg
Krommenieeerpad: v.l.n.r. de huizen van Klaas Koeman, timmerman,
Henk Heinen en de woning van familie H.Hildering en familie R.Keuter.
Voor het huis van familie Heinen staan: Henk Heinen cj. Corrie Heijnen, opa Heijnen en Adrie
F07559.jpg
Een prachtige opname van het begin van de Zaanweg rond 1910.
Uiterst recths is nog een stukje te zien van het stijfselhuis( t.h.v waar nu beddenspecialist Luyt en rokersspeciaalzaak Piet Bakker gevestigd zijn).
De drie mannen op de voorgrond zijn v.l.n.r. Simon (Pussie) Rond, W.Dekker en visser Piet Bont.
F10236.jpg
Op zondag 20 januari 1963 raken drie coasters ter hoogte van de Zaanbocht vast in het ijs.
F13285.jpg
Het Zwarte landje Wormerveer-Zuid. Omstreeks 1931-1933 aan de Javastraat.
Een deel van het Zwarte landje aan de Javastraat en Celebesstraat. Links de pas opgeleverde woningen aan de Javastraat en Celebesstraat van Woningbouwvereniging "De Arbeid".
In het midden het bekende "Slachthuis", later ook gedeeltelijk in gebruik door vishandel Piet Kok. Zijn zoon Andries voetbalde veel op het Zwarte landje.
Recht het dubbel woonhuis van de familie Gravensteijn en familie de Koster. (met winkel)
F13285.jpg
Een deel van het Zwarte Landje aan de Javastraat/Celebesstraat in Wormerveer-Zuid omstreeks 1931-1933.
Links de pas opgeleverde woningen aan de Javastraat en Celebesstraat van Woningbouwver. "De Arbeid".
In het midden het bekende "Slachthuis", later ook gedeeeltelijk in gebruik door vishandel Piet Kok. Zijn zoon Andries voetbalde veel op het Zwarte Landje.
Rechts het dubbele woonhuis van de fam. Gravenstein en fam. de Koster ( met winkel).
F16035_i.jpg
Huldigingsavond 40-50 jaar lid, dec. 1975
Andries Beukman
F16046f.jpg
Muziekclubje van Ons Genoegen voor het Ons Huis t.g.v. 1 meifeest
v.l.n.r.Arie Bakker, Bertus Zijp, Jan tekaap, Dries Reukman, Jan Heere, Piet Verwer, Piet Visser Henk Spaander
F16174-112.jpg
Wandelweg.
In 1932 werd een nieuw model chevrolet-chassis geheel in eigen beheer tot brandweer auto met aparte motor en pomp gebouwd. De brandweer kazerne werd gebouwd en op 21 november 1931 in gebruik genomen. Dit was een grote verbetering, daar al het materiaal in één gebouw werd onder gebracht. Voorheen was het materiaal op drie plaatsen in de gemeente verdeeld, n'l marktstraat,Dubbele buurt en de Wandelweg. Later is er een verdieping op de kazerne gebouwd. Dat werd de kantine. Op de achtergrond één van de gashouders van de gasfabriek. In 2013 verhuisde de brandweer van de wandelweg naar kazerne-noord. Op 18 oktber 2013 is de nieuwe brandweerkazerne Zaanstad-Noord officieel geopend.
Links achter : Gashouder.
F16265.jpg
De toegang tot het Wilhelmina Park aan de Zaanweg.
Voor de aanleg van het Wilhelmina Park stonden op deze plek twee pakhuizen, o.a."de Drie Papierbalen". Het bleef behoren tot in 1897 behoren aan Gerrit en Dirk Visser van Hazerswoude het verkopen, te samen met het daarnaast gelegen huis aan Dirk Laan, lid van de firma Wessanen & Laan, die de tuin achter de beide percelen gelegen nog uitbreidde met de landerijen tot de kort tevoren aangelegde Wandelweg toe en een en ander schonk aan de door hem opgerichte Vereniging Wilhelmina Park. In 1898 gaat het over aan de Vereeniging Wilhelmina Park en werd het gesloopt.
36 bestanden op 3 pagina(s) 1

 

Kies een taal: