Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "graaf"
Begraafplaats-West_winter.jpg
D14003-(25).JPG
Het doktershuis aan het einde van de Marktstraat. Rechts de ingang van de oude begraafplaats. Links nog een stuk gevel van School D
De_Stad_Amsterdam_13.jpg
1929, links op de foto achter de bomen begraafplaats West en rechts het doktershuis Marktplaats 91.
F05103.jpg
Diepriool aangelegd in de Edisonstraat en Amperestraat ca. 1960-1970?
Hier de kruidenierswinkel van mevrouw Bets Dapper-Deijle en dochter Gre en zoon Kees.
Links het huis, net te zien, van de familie de Graaf, meneer Jan de Graaf werkte bij Wessanen op kantoor aan de Zaanweg, zijn vrouw was Jet de Graaf, zij was vroeger kleuteronderwijzeres,zij hadden 2 kinderen, Wim en Betty.
F05109.jpg
1949-1950, Gre Dapper en Jolanda Beyering werden naar de kleuterschool gebracht in de mand van de winkelfiets van Corenlis Dapper ( kruidenier).
v.l.n.r. Edisonstraat 10. fam. Beyering 8, fam de Graaf 6, Kruidenier Dapper.
F13116.jpg
Zuideinde, Zaanweg en Noordeinde in Wormerveer liggen aan de waterkant;
de bewoners hebben en hadden er door de eeuwen heen een vrij uitzicht over de Zaan. In de andere dorpen langs de Zaan is de dijk bijna overal aan twee zijde bebouwd, zodat het zicht op de stroom werd weggenomen. Dit is het zhuidelijke deel van de Zaanweg, met op de achtergrond de brug naar Wormer en de fabriekspand langs de Veerdijk.
Het pand links was van de fotograaf A.Timmers, met daaronder een winkel in verfwaren. De prentbriefkaart draagt als poststempel 1915. Kennelijk was de Zaan dicht onder de wal zo ondiep dat de tjalk niet vlak aan de kant kon afmeren.
F13121.jpg
West-Knollendam: Foto uit 1905, gezicht op Westknollendam, met in het midden oliemolen De Bakker. Deze in 1689 aan de Tochtsloot (de verbinding tussen Zaan en Markervaart) gebouwde molen ging in 1909 door brand volledig verloren. De fotograaf stond - en de koeien lagen - in de kleine Karnemelkspolder, die na de Tweede Wereldoorlog voor een deel als industriegebied is ingericht. Dat werd mogelijk nadat de polder voor verkeer was ontsloten door de aanleg van de provinciale weg, die vanuit de Zaanstreek langs Markenbinnen naar De Rijp en Alkmaar voert. Voor deze weg werd een brug over de Tochtsloot (soms ook Tapsloot genoemd) geslagen, op de plek waar tot dan toe een pontveer had gevaren: het pontje van Jan Zwart. In de ongeveer 42,5 hectare grote polder is tijdens de laatste oorlog op tamelijk grote schaal turf gestoken. In de Eerste Wereldoorlog werd er groente geteeld, die in de dichtbij gelegen, tot drogerij verbouwde oliefabriek De Vrede verwerkt en verpakt werd (GAZ).
F13250.jpg
foto genomen v.a. Goudastraat, richting Dubbele buurt
rechts: slijterij Koel,
smederij Vonk-winkel Timmer (fotograaf),
Kraaijer, later "Ons Huis", Gorter
F14040.jpg
Herenhuis van mevrouw Langebaerd. Dit huis stond naast de Noordersluis. foto omstreeks 1895. Thans is dit pand in gebruik door Expert de Graaf.
F14076.jpg
Bruine beuk bij ingang Alg. Begraafplaats a/d Marktstraat Wormerveer-winter 2009
F14081.jpg
Het onlangs in gebruik genomen nieuwe post-telefoon-en telegraafkantoor te Wormerveer ( 1932)
F15403.jpg
Floraschool Wormerveer zittend links Juf Schaap. Foto is genomen juni 1982. Op de foto staat de tekst "Floraschool Wormer" dit moet natuurlijk zijn Floraschool Wormerveer. Foutje van de fotograaf
42 bestanden op 4 pagina(s) 1

 

Kies een taal: