Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "niet"
17044-e.jpg
Eindelijk na een paar kilometer zwoegen, kwam water in zicht en waggelend van een schots, gleden we er zachtjes in.
Maar bij de Zaanbrug aangekomen, begon de ijspret op nieuw. Nog dichterwas het pakijs door de sterke wind in de zaanbocht bijeen geschoven. Een groen kanadese kano zat bovenop een groot ijsveld en kon niet verder.
Met een gevoel , alsof wij de hele dag hadden gevaren, stapten wij voldaan in Wormerveer aan wal
Constant_Wandelweg_71.jpg
Constant aan de Wandelweg 71. Krantenbericht van 6 april 1982. Lang heeft Constant er niet gezeten. Volgens een ander krantebericht van 9 december 1982 wordt vermeld dat Constant gaat verhuizen naar Zaanweg 72. Dit is het pand waar vroeger Simon de Wit was gevestigd.
F051359.jpg
Gerrit en Riek Ris kregen het ook niet cadeau, door heel hard te werken en heel veel uren maken bouwde ze een prima melkzaakje op.
Ze wonen al die jaren nog steeds op het Krommenieerpad
F05628.jpg
De polikliniek aan het Sluispad te Wormerveer voldoet niet meer. De directie van De Heel besloot de kliiniek te verplaatsen naar Saendelft. Dat Leidde tot heftig verzet onder de bevolking van Wormerveer, Wormer en Krommenie.
F06066II.jpg
De doos dateert in ieder geval van vóór 1959 want Bloemendaal en Laan is tot die tijd eigenaar geweest van De Toekomst. Waarschijnlijker is het dat de doos uit de jaren dertig stamt. Het maken van veekoeken was toen nog een belangrijk onderdeel van de olie-industrie en leed nog niet onder de grote veranderingen die zich vanaf de tweede wereldoorlog begonnen af te tekenen.
F10018.jpg
"Het Achterhuis". Deze woning stond achter Zaanweg 49 en had als huisnummer 49A. Het is gebouwd in 1890, gelijk met de woning ervoor op Zaanweg 49. Dit was het bediendehuis waar het huishoudelijk personeel woonde van de Familie Laan (Wessanen & Laan). Nadat de familie Laan naar Aerdenhout verhuisde werd deze woning tijdelijk bewoond door kantoorpersoneel van Wessanen. De laatste bewoner van dit pand was de Familie Hans Boon. Deze moesten dit pand verlaten, op 15 december 1972, omdat de voorzitter van de raad van bestuur het niet representatief vond dat een gezin pal naast het "hoofdkantoor" woonde. Enkele jaren later werd het "Achterhuis" afgebroken.
F12237.jpg
Technische Ploeg Wessanen omstreeks 1985 - 1990. Achterste rij vlnr:
Onbekend, Olie (MTD), Cor Korver (MTD), Jaap van 't (der) Loo (MTD), onbekend, Piet de Vries (MTD), onbekend ingehuurde kracht (MTD), Frans Smit, (proefboerderij, timmerschuur), Jan van Veen (timmerschuur)
2e rij staand:
Henk van Nooy (MTD), Ruud ? Kruithof ?, Harry Dijkema, Noco Alber(t)s (timmerschuur), Jos .... (schilder, later magazijn)
3e rij v.a. het midden (zittend):
Ben Greuter in licht overhemd (MTD), Siem Smit (timmerschuur), Karel de Roeck, (via Kenz/riffelaar, walser), Herbert Morrismeyer (MTD), Sietse Foekema (MTD)
4e rij (laag zittend):
Barend "Nestor"Altink, Vooraan liggend: Marco Romeijn (MTD)
Verder bestond de ploeg uit: niet op de foto
Dick Vloon, Toon Schoen, Klaas Saft, Wil van Gemeren, Dirk Smit, Guus Ketzer, Piet de Wilde, Willem Beunder of Beumer, Dirk Klaver
F13116.jpg
Zuideinde, Zaanweg en Noordeinde in Wormerveer liggen aan de waterkant;
de bewoners hebben en hadden er door de eeuwen heen een vrij uitzicht over de Zaan. In de andere dorpen langs de Zaan is de dijk bijna overal aan twee zijde bebouwd, zodat het zicht op de stroom werd weggenomen. Dit is het zhuidelijke deel van de Zaanweg, met op de achtergrond de brug naar Wormer en de fabriekspand langs de Veerdijk.
Het pand links was van de fotograaf A.Timmers, met daaronder een winkel in verfwaren. De prentbriefkaart draagt als poststempel 1915. Kennelijk was de Zaan dicht onder de wal zo ondiep dat de tjalk niet vlak aan de kant kon afmeren.
F13123.jpg
De fraaie oude muziektent in het Wilhelminapark te Wormerveer.
De prentbriefkaart is niet gedateerd maar moet kort na de opening gemaakt zijn in 1898.
F13321.jpg
In de jaren '20 werd bij verkiezingen het wegdek volgekalkt met leuzen en hier op Plein 13 in Wormerveer, zelfs met communistische symbolen zoals hamer en sikkel. Dat mocht niet en dus was het nachtelijk duister afgewacht voordat deze ploeg in actie kwam. (part. coll.) (afbeelding uit "Ach Lieve Tijd")
F14011.jpg
De Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer, waar de verkeerssituatie niet optimaal is.
F16055-a.jpg
Broodmaaltijd Hercules Hebe. Helaas weten wij niet tgv waarvan. Op de foto zien wij Toos en Jan v.d. linde
67 bestanden op 6 pagina(s) 1

 

Kies een taal: