Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "rol"
F09002.jpg
Op deze foto zien we de sjouwers van de gouwploeg. Vervolgens uit het archief van links naar rechts:
Cor.v.d.Toorn, Jan Kroeze, Gerrit Betlem, Piet Dovis, Jaap Buys, Tjeerd Keizer, Dirk Schoen, Dirk Oosthuizen en D.Rol.
Cor van de Toorn, de "oitvorreker", zo werd genoemd omdat hij als er gelost moest worden altijd zei: "dat zelle wai d'r wel effe oitvorreke".
Cor de Vries die later naar Amerika is gegaan. Gerrit Bethlem, woonde de laatste jaren van zijn leven bij vader Donga in het rusthuis.
Piet Dovis, woonde aan de Warmoesstraat. Jaap Buis, had hoedenwinkel en woonde later in de Wattstraat. Naast Jaap staat Tjeerd Keizer van het Hennepad.
Daarna Dirk Schoon, Dirk Oosthuizen en Jan Kroeze. Het uitbetalen van de gouweploeg was altijd bij Antje Mulder op de hoek van het Noord-Hollands Veerhuis.
F13345.jpg
Elftal WFC met o.a. D. Sluis, P.J. Vroland, P. Rem, G. Bakker, R. Schuurman, W. Stelling, L. Kopper, A. Veenis
F14023.jpg
School B te Wormerveer, schooljaar 1934/35 (Vijfde, zesde en zevende klas)
Van links naar rechts: Bovenste rij (eerste rij o.a.) Gré de Wijn, Piet de Vries, Nel de Wit, Gon de Wit, Klaas Kat, Antoon Blokland, Dick Boerwinkel, Thijs Ris en Jan van den Toorn
Tweede rij o.a.:
Gerrit Groot, Jo Rollenberg, Annie Strampel, Aafje Heynis, Mien Verzeijden
Derde rij o.a.:
Coorie Ham, Bep de Waal, Marie Breeuwer, Fieuw Bas, Coba Pagano, Jantje Nieuwenhuis, Immie Smit, Rie Thesing, Gré Kop, Ida van 't Veer, Trien Bleeker, Liggende o.a.:
Cees Landsman, Jan Woerdeman, Leraren T. de Regt, F. Mars, Veldhuizen
F14215.jpg
Huisarts A. Roling met familie
F15407.jpg
Floraschool. Schoolverlaters 1983. de volgende personen staan op de foto. Marco Klein, Caroline Bos, Jan Borrebach, Farida Hamida, Stef Veenis, Inge Simons, Vleeshakker, Najida Hamida, Richard Rem, Marc Wijnands, Marina Veldhuizen, Jacqueline Ysselstein, Wim Bruins, Jan Oostveen, Rob Klingers, Alexander Schmitz, Johan van Krieken, staand 4e van links juf Schaap
F16174-112.jpg
Wandelweg.
In 1932 werd een nieuw model chevrolet-chassis geheel in eigen beheer tot brandweer auto met aparte motor en pomp gebouwd. De brandweer kazerne werd gebouwd en op 21 november 1931 in gebruik genomen. Dit was een grote verbetering, daar al het materiaal in één gebouw werd onder gebracht. Voorheen was het materiaal op drie plaatsen in de gemeente verdeeld, n'l marktstraat,Dubbele buurt en de Wandelweg. Later is er een verdieping op de kazerne gebouwd. Dat werd de kantine. Op de achtergrond één van de gashouders van de gasfabriek. In 2013 verhuisde de brandweer van de wandelweg naar kazerne-noord. Op 18 oktber 2013 is de nieuwe brandweerkazerne Zaanstad-Noord officieel geopend.
Links achter : Gashouder.
F17075-O.jpg
Op het nieuwe Industrieterrein te Wormerveer gaat zich binnenkort een bedrijf vestigen met een wel zeer unieke produktielijn. Op 2500 m2 wordt het bedrijf samengebracht dat nu nog met diverse afdelingen op verschillende plaatsen in de omgeving van Wormerveer is verspreid. Namelijk Gova N.V. . In 1956 toen de heren de Goede en Verhaar, die beiden werkzaam waren bij het Melk Controle Bureau Amsterdam werkzaam waren het idee kregen om zelfbedieningswagens voor de melkhandelaren te gaan produceren. Foto is gemaakt in 1970.
FB14052019-6.jpg
Zaanweg,plm.1900. Links Stationsstraat en Gemeentehuis.
Door verbreding van de Zaanweg is het transformator huisje midden op de weg komen te staan. Hij word hier nu verrold.
F_061277.jpg
Weet U nog wel?
Een unieke foto van het veer van Wormer naar Wormerveer
In het schuitje de heer en mevrouw Vreeken, die het in de jaren rond 1900-1920 pachtten.
De heer Jan Aten schrijft in zijn boek "Wormerveer langs weg en Zaan"over dit veer.
Cor Bruijn heeft over dit veer geschreven " de vrolijke veerman" van de onsterfelijke Keteltjes-serie.
garagezwart145.jpg
Autospuit Brandweer Wormerveer. Dit voertuig was voorzien van een voorbouwpomp. Tevens was deze autospuit voorzien van een ladderpakket. Merk van het voertuig was een Chevrolet. Leverancier van dit voertuig was Garage Zwart Wormerveer.
Klei_51.jpg
Cor Dirkmaat, broer van Opa Dirkmaat. Foto uit 1925. Brandstoffenhandel C. Dirkmaat, Wormerveer-57. Een bekende verschijning in de Wormerveerse straten was petroleumventer C. Dirkmaat met hond onder de kar. Hij ventte met een hondenkar. Een dergelijke kar moest aan de nodige voorschriften beantwoorden. Zo was de as van de kar in het midden van boven toe in een halve cirkel gemaakt zodat het trekdier onder de as werd ingespannen. Ook moest een trekhond aan bepaalde lichaamsmaten voldoen: borstbreedte minimaal veertien en een halve centimeter. De keuringen waren een taak voor de plaatselijke politie. Dirkmaat verkocht "petrolie" voor een bekende huisbrand-organisatie uit die tijd: "De Automaat".
Pag__51_Fotonr__46.jpg
''De Beer'', oorspronkelijk olliemolen, sinds 1816, verfmolen. Op 1 juni 1866 door de bliksem getroffen, maar de brand kon geblust worden. In 1897 geheel onttakeld en er werd een petroleummotor geplaatst. Restant van de molen in juni 1901 gesloopt.
18 bestanden op 2 pagina(s) 1

 

Kies een taal: