Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "sam"
4356189.jpg
Kitty Hoogland en Danny Pickers bereiden zich voor op het feest in Café Sman. Kitty Hoogland geeft samen met Café Sman een benefietfeest met een dj, een veiling en passende benefietcocktails voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
F14150.jpg
Jaap en Corrie Aafjes op de vliegende Hollander. Samen met Henk Dik en de hond. Jaap en Corrie zijn kinderen van Piet Aafjes, chef bij de Vrede en woonde bij de fabriek
F14213.jpg
Wormerveer, winter 1942. De volgende schaatsers zijn bekend.
v.l.n.r.: Onbekend, Jan Roos, Sam van Hoorn, Leen Muts, Gerrit Brouwer, onbekend, onbekend, Dick Hart, onbekend
F14263.jpg
Atelier voor Bouwkunst en Onderzoek (Zwammerdam) maakte in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven een programma van eisen en een architectonisch ontwerp voor de huisvesting van dit nieuwe centrum, dat voor Wormer een belangrijke aanwinst zal kunnen worden.
Het gebouw Mercurieus Lucullus aan de Zaan, dat na restauratie en herinrichting het Provinciaal Archeologisch Museum wordt, een voorbeeld van het behoud van Nederlands i ndustrieel erfgoed door herbestemming.
F16265.jpg
De toegang tot het Wilhelmina Park aan de Zaanweg.
Voor de aanleg van het Wilhelmina Park stonden op deze plek twee pakhuizen, o.a."de Drie Papierbalen". Het bleef behoren tot in 1897 behoren aan Gerrit en Dirk Visser van Hazerswoude het verkopen, te samen met het daarnaast gelegen huis aan Dirk Laan, lid van de firma Wessanen & Laan, die de tuin achter de beide percelen gelegen nog uitbreidde met de landerijen tot de kort tevoren aangelegde Wandelweg toe en een en ander schonk aan de door hem opgerichte Vereniging Wilhelmina Park. In 1898 gaat het over aan de Vereeniging Wilhelmina Park en werd het gesloopt.
F17075-O.jpg
Op het nieuwe Industrieterrein te Wormerveer gaat zich binnenkort een bedrijf vestigen met een wel zeer unieke produktielijn. Op 2500 m2 wordt het bedrijf samengebracht dat nu nog met diverse afdelingen op verschillende plaatsen in de omgeving van Wormerveer is verspreid. Namelijk Gova N.V. . In 1956 toen de heren de Goede en Verhaar, die beiden werkzaam waren bij het Melk Controle Bureau Amsterdam werkzaam waren het idee kregen om zelfbedieningswagens voor de melkhandelaren te gaan produceren. Foto is gemaakt in 1970.
F19078.jpg
Oliebak van molen De Samson aan het Zuideinde.
Sloop van de molen in 1893.
Op deze plek werd pakhuis De Zwaluw gebouwd.
FB22062018-1.jpg
Transvaalstraat jaren 60. In 1900 begon men met het maken van een nieuwe straat op een stuk weiland tussen de Marktstraat en het Sluispad, destijds eigendom van de Wed. F. Abelen. Op 25 maart 1900 was de straat gereed en kreeg de naam Transvaalstraat. De eerste bewoners waren o.a. meester Cramer die aan school C verbonden was, Minnesma, de metselaar en de bakkerij van Kelder was één van de oudste zaken van de straat. Het café van Sman, waarin het Leger des Heils samenkwam en waaraan later de naam van de worstelkampioen Jan Sint, nauw verbonden was. In het najaar van 1900 vroeg meester Cramer aan de gemeente of er ook wat licht in de straat kon komen. Op 13 oktober 1900 besloten de raadsleden twee gaslantaarns aan te brengen, niet veel, maar het was toch iets. Na aankoop van de overige grond werden later de Oranjestraat en de De Wetstraat aangelegd, die met de Steynstraat de Transvaalbuurt vormden.
IF14079.jpg
Wormerveer 1930
Brandweer commandanten van de Zaanstreek samen bij de Nieuwe Societeit.
In uniform v.l.n.r. C.Kakes(Zaandam), C. Koel (oostzaan ), P jonker(Koogf aan de Zaan),W.Stam ( Zaandam), P.Klinkenberg( Wormerveer),Jb. Molenaar( Wormer),en C.Honig( Zaandijk
iF_19206.jpg
Voormalig woonhuis fam. Bruijn, (Cor), Noordeinde 64, 31-10-1970
Het pand Noordeinde 64, het zoals Cor Bruijn in zijn boek "Wijd Was Mijn Land"schreef, echt Zaanse dijkhuis, waarin hij een deel van zijn jeugd doorbracht, wordt met de grond gelijk gemaakt.
Het Winkelhuis, waarin tot voor kort fietsenhersteller H.J.Bruijn woonde en werkte, werd in 1870 door grootvader Bruijn gekocht.
Het toen nog onbekende jongentje Cor Bruijn trok er samen met zijn ouders omstreeks 1885 in.
Datzelfde jaar verkocht grootvader Bruijn het pand aan grootvader Klinkenberg.
Het is daarna altijd door de familie Bruijn bewoond geweest.
Klei-28.jpg
F Valk samen met echtgenote L Valk-Dirkmaat
Klei_4.jpg
D.Dirkmaat junior op 21 jarige leeftijd samen met waarschijnlijk zijn echtgenote A. Vogel op 20 jarige leeftijd. De foto is genomen in 1916
27 bestanden op 3 pagina(s) 1

 

Kies een taal: