Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "sint"
F094119.jpg
Binnenlandse strijdkrachten
staand: 1e onbekend, Cees Boom, Arie Schrijver, Wiep de Jong, Piet Sint, Gerrit Koster,
geknield: Freek Stam, Mink, 3e en 4e onbekend, Gerrit v. Dijk
F12251.jpg
Muziekvereniging de "Koninklijke Harmonie Excelsior". Op de foto voor de Nieuwe Sociëteit. t.g.v. het 40-jarig bestaan in 1925.
Gehurkt vooraan: Piet Aten en Piet Rem.
Zittend van links naar rechts: Henk Bruyn, Klaas Bakker, Gerrit Roos, dirigent B. Sombroek en Thomas de Vries.
Eerste rij staand van links naar rechts: Jan van Heek, Ab Roos, Klaas Stoel, Dirk Boon, Bram Voster, Klaas Kreder, Gerrit Krom, Jacob Rem, Trijntje Zonderland, Jan Bloemraad, Dien Sombroek, Neeltje Roos, Jan Jacob Boot, Maarten Groot en Henk Teer.
Tweede rij staand: Jaap Boot, Barend Schoone, Dirk Bruijn, Cor Sint, Loo v.d. Wulp, Dirk Bloemraad, Piet Boot, Cees Ham, Arie Praag, Jan Roos, Gerrit Dik, Wiilem Atem, Leen Sluijs, Dirk Sluijs, Theo Sombroek, Jacob Smit, Chris Rond, Jan de Vries, Jan Valk, Hendrik Ossenbruggen, Henk Bloemraad en Jan Siekerman.
Bovenste rij; Klaas Voster, Piet Aten, Piet Krom, Willem Groot, Jan Ossenbruggen, Klaas Bloemraad en Jacob Jan Boot.
F22005-37_Dirk_Waal_met_jongetjes_van_Sint_1944.jpg
Dirk Waal met jongetjes Sint. 1944
FB22062018-1.jpg
Transvaalstraat jaren 60. In 1900 begon men met het maken van een nieuwe straat op een stuk weiland tussen de Marktstraat en het Sluispad, destijds eigendom van de Wed. F. Abelen. Op 25 maart 1900 was de straat gereed en kreeg de naam Transvaalstraat. De eerste bewoners waren o.a. meester Cramer die aan school C verbonden was, Minnesma, de metselaar en de bakkerij van Kelder was één van de oudste zaken van de straat. Het café van Sman, waarin het Leger des Heils samenkwam en waaraan later de naam van de worstelkampioen Jan Sint, nauw verbonden was. In het najaar van 1900 vroeg meester Cramer aan de gemeente of er ook wat licht in de straat kon komen. Op 13 oktober 1900 besloten de raadsleden twee gaslantaarns aan te brengen, niet veel, maar het was toch iets. Na aankoop van de overige grond werden later de Oranjestraat en de De Wetstraat aangelegd, die met de Steynstraat de Transvaalbuurt vormden.
Sint_Maarten_jaren_50_Simon_de_Wit-Winkel_Zaanweg.jpg
Sint Maarten begin jaren '50 bij de Simon de Wit-winkel op de Zaanweg
W08036c_23_2.jpg
Straattafereel op het Sint Pieterspad.
Zuideinde.jpg
Zuideinde. Links een Stoomkuiperij en kistenmakerij. Witte gebouw met de naam De Papierbaal was de papierenzakkenhandel van P. Dekker omstreeks 1910. Het gebouw werd gebouwd in 1897 en verbrandde op 27 juli 1961. In het pand was toen gevestigd de Eindloze bandweverij van Ammeraal. Tussen de twee naastgelegen panden de Sint Pieterspadsteeg. Daarnaast pakhuis De Klok (Anno 1729). Het pand werd in 1998 geheel gerestaureerd, eigenaar de heer Theo Hallingse.
 
7 bestanden op 1 pagina(s)

 

Kies een taal: