Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "voort"
F03015-41-klein.jpg
De Vrede Westknollendam. Uitbreiding afdeling 4 en 5 1969 - 1970. Voortgang in de tankenafdeling
F05180.jpg
School B Goudastraat 5e of 6e klas plm-1954.
Bovenste rij: Hanneke Zwart, Dinie Borrie, Settie Loggers, Anneke Klopper, Netty van Hesse, Lia Bos, Lida de Haan, Magda Hakvoort, Loes de Jong, Els Steijn, Anneke Roos, Jannie Kok.
2e rij: Hanneke van Rooy, Marijke Koel, Renske Kemper, Gre Boekel,
Dorien v.d.Leij, Agaath Leguyt, Truus de Vries, Kees Stelling, Evelien
de Bruyn, Henriette Sicking, Magda Kuljper.
3e rij: Joke Nol, Hennie van Nieuwenhuyzen, Monique Woortman, Cootje Smit, Mrijke Koorn, meester de Regt, Annie Klumpenaar, Rob Koopman, Albert Boes, Fred Groot,
4e Rij: Dick Laan, Simon Honig, Jan Bijleveld, Stans van Cooth, Ger Duits, Chris v.d.Vegt, Stef Kamphuis, Marcel v.d.Ven, Han Stelling.
F07258.jpg
De Javastraat gezien vanaf de Wandelweg, waar nog een fraaie lantaarnpaal staat. Links zien wij het pand van Jan Dik de kruidenier. Later werd dit de winkel van Kooij. In 1956 werd dit snackbar Java. Naast de verkoop van croquetten, warme worst, patat frites enz, zullen er waarschijnlijk limonades en andere alcoholvrijdranken verkocht worden. De heer W. Neijzing, vishandelaar te Zaandam, begint deze zaak en zal een vergunning B aanvragen. Later is deze snackbar voortgezet door Willem van Dongen.
F08322.jpg
Winter, de Zaan dichtgevroren, boot wordt met sleepboot voortgetrokken
F11063.jpg
Pand Wandelweg 93 Wormerveer
foto uit 1947 Piet Postmus neemt bakkerij de Wijn over en begint hier zijn brood en banketbakkerij.
Zaak later door zoon Henk voortgezet en op 16 januari 1999 is de zaak gestopt.
F13120.jpg
West-Knollendam Molletjesveer met pontje
F17075-38.jpg
Krommenieërpad. De bakkerswinkel van Abercrombie, bakkerij met woonhuis wiens beschuit wijd en zijd bekend was. Ter hoogte waar later bakkerij Jongens kwam. Links het winkeltje van Fokkie Valk, een "Cent van 't Blad" winkeltje. Rechts de sigarenwinkel van "Waaltje" die ook hengelsportartikelen verkocht. In circa 1915 werden de voortuintjes opgeruimd en werd het pad verbreed. Foto omstreeks 1900. coll. R. Haringa
F17075-K.jpg
Uitbreiding van Drukkerij Meijer aan de Industrieweg te Wormerveer. Foto is gemaakt in 1970. Het offsetbedrijf zal voort worden uitgebreid met een vierkleurenpers, waarmee het aantal druktorens in deze afdeling op 15 is gekomen.
F17192-33.jpg
optocht 1970 met wagen en met de spreuk:
"zegt het voort, zegt het voort, de markt gaat naar de Noord".
F18393-146.jpg
Zaanweg 18. Het was eerst de drankenhandel van Smit. Later is deze winkle voortgezet door Huib Koel. Zoals u nu kunt zien was hier de Eerste Wormerveerse bv ingevestigd. Later is dit een woonhuis geworden.
F18393-146.jpg
Zaanweg 18. Het was eerst de drankenhandel van Smit. Later is deze winkle voortgezet door Huib Koel. Zoals u nu kunt zien was hier de Eerste Wormerveerse bv ingevestigd. Later is dit een woonhuis geworden.
FB23052017-2.jpg
Zaanweg 41. Manufacturenwinkel van de Wed. Bakker voor de sloop. Dit pand bestond vroeger uit twee delen, in 1880 werd het oostelijke huis verkocht aan de timmerman Dirk Gorter, die hierin een winkel maakt voor zijn schoonzoon Ferdinand Hagemann, manufacturier, die later het westelijke deel er bij koopt en daarmee zijn pand vergroot. In 1905 wordt het pand verkocht aan F.H.Engel, enig firmant van de firma Wed. W.Bakker. In 1964 gaan perceel en zaak over in handen van de heer J.D.Luijt. De panden die hier stonden onder andere de C.M.C. melkinrichting, zijn allen gesloopt, nieuwe huizen, genaamd het buurtje De Mei is er voor in de plaats gekomen.
Manufacturenmagazijn van Ferdinand Hagemann, Zaanweg 41, na 1905 voortgezet door firma Wed. Bakker. De Weduwe Bakker verkocht onder de leuze "Ondergoed van de bovenste plank" nog ver na de oorlog jaeger borstrokken met en zonder "dubbele borst". Ook de lange onderbroek ging nog regelmatig over de toonbank. Textiel bleef tot eind 1949 op de bon en veel te besteden viel er niet. In 1959 vierde firma Wed. W. Bakker het eeuwfeest (50 jaar). Het devies van oprichtster Neeltje Bakker- de Jager "kwaliteit en vertrouwen" bleef hoog in het vaandel staan. Door gebrek aan opvolging werd het winkelbedrijf in 1964 overgedaan aan Johan. D. Luyt. De winkel grensde links aan de melkfabriek en rechts aan de kapsalon van Geerling. In 1978 bleef er van dit straatbeeld niets meer over door een aantal branden. 18 maart brandde de leegstaande CMC-melkfabriek tot de grond toe af en op 1 juni 1978 de aangrenzende percelen van Luyt en Geerling.
23 bestanden op 2 pagina(s) 1

 

Kies een taal: