Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "waar"
A14147.jpg
Bij de Zuidersluis was Het huis in ´t Groen, daar woonde Remmert Pieper, later Piet Klinkenberg van de machinefabriek, vlak tegen de Zaan aan stond het sluiswachtershokje waar Nico Schenk schoenen lapte. Omstreeks de eeuwwisseling bediende Snars Kee de sluis en betaalde daarvoor 20 gulden pacht per jaar voor.
Constant_Wandelweg_71.jpg
Constant aan de Wandelweg 71. Krantenbericht van 6 april 1982. Lang heeft Constant er niet gezeten. Volgens een ander krantebericht van 9 december 1982 wordt vermeld dat Constant gaat verhuizen naar Zaanweg 72. Dit is het pand waar vroeger Simon de Wit was gevestigd.
D18001-2.jpg
Andrea kaashandel. Op de Markt is uw gulden een daalder waard. Foto gemaakt op de Krommenieerweg ter gelegenheid opening Marktplein 1970
D18001-3.jpg
Andrea kaashandel. Op de Markt is uw gulden een daalder waard. Foto gemaakt op de markt op het Marktplein in 1970
De_Prins_3.jpg
1921 - Vergadering van de Zaanse burgemeesters waaronder die van Wormerveer. Besproken werd grensregeling van de Zaanse Gemeenten.
De_Stad_Amsterdam_3.jpg
1925. Tentoonstelling in de Nieuwe Societeit ten bate van het Wilhelminapark. De inrichting werd verzorgd door leden van de vereniging Rembrandt waaronder de oud-Wormerveerder Cees Bolding.
De_Stad_Amsterdam_4.jpg
1925. Tentoonstelling in de Nieuwe Societeit ten bate van het Wilhelminapark. De inrichting werd verzorgd door leden van de vereniging Rembrandt waaronder de oud-Wormerveerder Cees Bolding.
F03015-49-klein.jpg
De Vrede Westknollendam. Uitbreiding afdeling 4 en 5 1969 - 1970. De kelder is uitgegraven. 40 cm mijnsteen op de vloer, daarover komt zand waarop weer de werkvloer.
F03388.jpg
Begoniastraat 19 C Smit 1996 bezwaar van bouwplan: B Sinot van nr 20
F04093.jpg
"Wormerlaantje"
Het Wormerlaantje Nieuwe Nieuweweg, bood vroegere jaren een fantastische aanblik, in het bijzonder als het had geijzeld of als de bomen berijpt waren.
Gezien deze foto biedt het wel een schrille tegenstelling met de mengelmoes van huizen, die er sinds 1928 aan beide kanten zijn gebouwd.
Het eerste huis wat er gebouwd werd, was de dokterswoning op de hoek Zandweg/Nieuweweg.
De groenteboer met hondekar op de voorgrond was de heer Cees Pel uit Jisp. Zijn schoonvader Jacob Vink was groenteboer in Wormer.
Midden in het laantje links was er een dam, die voerde naar een voetballandje waar eerst het cliubje "Jas-uit"met de naam" Olympiade" en daarna heeftzelfs WFC uit Wormerveer er nog gevoetbald.
F04295.jpg
Wormerveer Weeshuis
Links het Weeshuis, dat op 16 juli 1907 zo plechtig ingewijd werd. Over het slootje, dat achter de Warmoesstraat liep en via de Verlengde Warmoesstraat naar de Spoorsloot afvoer, zien we de werkplaats van Schioltens, de behanger, en daarnaast de woonhuizen van diezelfde Scholtens en Bruin, de boekbinder.
Teer, de oliebakker woonde links op de hoek van de Warmoesstraat. Rechts op deze knusse kiek zien we o.a. de winkel van Hofland waar binnenkort een bankinstelling zich gaat vestigen.
Op de achtergrond ontwaren we nog "Het Vooltje" aan het Zaandijkerwegje.
( toen nog geen enkele auto te zien)
F04618.jpg
Gezicht op de Zaanweg vanaf Huis te Zaanen 92-94 noordwaarts
145 bestanden op 13 pagina(s) 1

 

Kies een taal: