Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "zichtbaar"
F-14097.jpg
Omslag: Aan de Markervaart onder Markenbinnen stond watermolen De Spin, hier nog als buitenkruier, later verbouwd tot binnenkruier.
De molen is gesloopt in juni 1927.
Op de achtergrond is stoom-olieslagerij De Vrede in Westknollendam zichtbaar.
F09658.jpg
rechts gedeeltelijk zichtbaar sigarenmagazijn Transvalia, Warmoesstraat 6,
De winkel voorbij de lantaarn is van Woudenberg
F14026.jpg
M.U.L.O. Wormerveer Schooljaar 1938/39 3e en 4e klas
Bemanningslid, Hr. Greben (leraar), Rie Boot, Bora Göbel, Diet Kool, Nel de Wit, Mien Verzeijden, Meina de Boer, Gré de Wijn, Nelie Laarkamp, Corrie Klinkenberg, Annie Smit, daarachter ged. zichtbaar onbekende, Corrie Aafjes, Meta Mulder, Aafje Heekelaar, Lien Woud, Remmie Woud, Vrouwtje Vink, Hr. Wenderich (leraar), Guus ter Haak, Zittend v.l.n.r. Cees van Maanen, Piet Kruiver, Dick Boerwinkel, Harry Albers, Piet Gorter, Jan Tuinman, Jo Stuffers, Wim Götz, Cees Breedt, Knielend Bruyn
F17075-36.jpg
Krommenieërpad. Gezien vanaf de Cacaofabriek van Erve de Jong in zuid-westelijke richting (voor 1914) en rechts Krommenieërpad. Boven de sloot is de R.K. Kerk zichtbaar. in het midden de boerderijen van D. Waal, in 1953 gesloopt voor een doorbraak van de Kerkstraat naar het Noordeinde
F98303.jpg
Zaanbocht Wormerveer
vanaf nr 113 net nog zichtbaar hoek Marktstraat Reisbureau Touring
Zaanweg 125
FB16102018.jpg
Zuideinde met het personeel van Papierwaren P. Dekker poserend voor het pand. Ik schat de jaren 30. v.l.n.r.: J. Nijgh, M. G. de Groot, A. Zijp, D. Bakker, De Graaf (?), F. Luttik, J. van Heijningen, J. Krijt, K. van Straaten, onbekend, J. Betlem, B. Volger, J. Kruiver, G. Haust, D. van der Horst, C. Janneman, onbekend, C. Andreat P. Bakker, H. Looihuizen, J. van Straaten, J. Moerbeek, C. Mandjes, Jb. Janneman, C. Brasser (juist zichtbaar), J. Kerssens en W. Eikel.

Zittend v.l.n.r.: W. Koster, B. Spits, P. Timmer (chef), Adr. Dekker (directeur), J. Teesink en N. van der Toorn.
FB241017-5.jpg
Daarvoor in de plaats kwam in 1901 de slagerij van Pels zoals op deze foto ook te zien is. In het stenen winkelhuis ernaast was Piet Stelling gezeteld, de depothouder van Verkade. Naderhand kwam hier "Werkmanskracht". Maar die is op deze foto net niet zichtbaar. Op de rug gezien Aafjes en Bethlem of te wel de Steert en de Knoop, links op de voorgrond Dirk van Tiel. Kaart omstreeks 1905-1906
Gedeelte_Noordeinde_Wormerveer.jpg
Foto Breebaart 1870
Het begint met een gedeelte van Noordeinde 3, dit heeft nu een stenen voorgevel en was vroeger het kantoor en magazijn van de "Nijverheid".
Aan de Zaankant is de bootsteiger van de vrachtboten nog zichtbaar.
No. 4 is nu een slagerij met ook een stenen voorgevel. No. 5 is hier niet zichtbaar, maar nu een smal winkeltje met toegang naar een kapperszaak. No. 6 is nog aanwezig.Deur in het midden tussen 2 winkelramen, waarschijnlijk op de foto ook al.
No. 7 is ook nog aanwezig, dit is het huis met zijraam. Hier woont de heer C.P. Kelder. Het volgende huis staat er ook nog en is een dubbelwinkelhuis waarbij no. 8 is veranderd in 9, dus 2 cijfers negen naast elkaar.
Verder wordt het moeilijk maar het huis op de achtergrond is de bakkerij van Coerten verbrand in 1906 en is nu de Kerkstraat.
Pag_77_Fotonr_74.jpg
Zuideinde met (juist zichtbaar) het ziekenzaaltje van het Weeshuis, Stoomtimmerfabriek/ molenmakerij Gebr. Gorter, het oude kantoor en oude woonhuis. Achter de huizen de Molen ''de Eenhoorn'' Bij de poort Dirk Groot, Wilem Woedeman en Cor Klinkenberg. Aan de overkant, v.r.n.l.: ''Het Forttuin'', De Jonge Wolf'' en ''De Spatter''.
Pag_81_Fotonr_73.jpg
Foto rond het jaar 1900. Links (nog juist zichtbaar) het Ziekenzaaltje van het Prot. Weeshuis. Vervolgens Stoomfabriek en Molenmakerij Gebr. Gorter, het oude kantoot en het oude woonhuis. Achter de huizen de molen ''De Eenhoorn'' Aan de overkant v.r.n.l. de molens ''Het Fortuin''. ''De Jonge Wolf'' en ''De Spater''.
W03006_B-30-1.jpg
Krantenartikel "Toen de "dirkjes" van de dames nog niet zichtbaar mochten zijn"
Kleine titel "Door oefening sterk viert gouden jubileum"
W08036A_64_1.jpg
Het fabrieksterrein van Crok & Laan's oliefabrieken. Rechts is De Adelaar van Jan Dekker zichtbaar en links het kantoor van Jan Dekker aan Plein 13.
13 bestanden op 2 pagina(s) 1

 

Kies een taal: