Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "zou"
F11251.jpg
Nogmaals Knollendam, van de Zaan gezien.;op dit punt eindigde en eindigt de Zaan.
Let op het glazen jachtje rechts en op de roeiboot op de achtergrond.
Dat zou best wel eens de veerschuit kunnen zijn die eeuwen lang de verbinding onderhield tussen de twee Knollendammen.
Deze tekening in O-I inkt door C. Pronks gemaakt in 1728.
F17075-31.jpg
Krommeniërpad met links het pand van De Gouden Sleutel van juwelier Frans Kuyper. Later zou hier de platenzaak van Cees Siekerman zich hier vestigen.
Frans Kuyper verhuisde naar de Wandelweg, Zaanweg 101 en vervolgens Zaanweg 120A. Rechts de stoffeerderszaak van meubelmaker Jan Focker, later kwam hier Ron ten Broek met de verkoop van vloerbedekkingen.
Rechts zien we nog net de galanteriezaak van Ten Broek.
FB04052018-1.jpg
Een fraai gezelschap voor het Gemeenteziekenhuis aan de Paul Krugerstraat. Mooie gaslantaarn trouwens. Zou niet misstaan in onze tuin.
FB141117-1.jpg
Deze foto is genomen op de noordsteiger van de Alkmaar Packet, dus bij de Jonge Prins in Wormerveer. En zoals de foto ook laat zien werd deze ook door mensen gebruikt om gewoon even een pijp op te steken, of zoals zij dat noemden anpunte. Ik denk dat je hier bij de bootsteiger bij de Jonge Prins echt goed gaat zoeken, dat er nog heelwat paipekoppies zoals ze dat noemden zullen vinden. Op deze foto links zien we Meindert Kamphuys en rechts Piet de Wit die eerder het vak van koeiendrijver uitoefende lekker in de zon paipie roke. Zij zullen toen nooit, ook maar hebben kunnen denken, dat zij later nog eens met z'n tweeën in beeld gebracht zouden worden via een computerbeeldscherm.
FB141117-7.jpg
Wandelweg gezien vanaf de hoek Weverstraat zo'n beetje. Bij de tabakswinkel Dietz voor denk ik. Links zien we het terrein van steenhouwerij Bont. Daar achter "Hier Bouwt BP" de geboorte van het BP tankstation van Schenk.
Daar achter het oude NS Station. Rechts is nog net het oude witte postkantoor te zien.
Ik denk dat het zebrapad vandaag de dag ook geen overbodige luxe zou zijn trouwens.
Bron: Piet Bruijn.
w08036a_26_2.jpg
De Wandelweg bij de brug over de St. Pieterspadsloot. In het meest rechtse woonhuis zou later fotograaf Brouwer zijn winkel beginnen.
W08036D_06_5.jpg
krantenartikel jan. 1957, rond 70 dragers van de naam Koene zouden op de jaarlijkse reünie te Wormerveer bijeenkomen
W08036D_128_1.jpg
Het Eigen Gebouw hoek Wandelweg - Hennepad. Zo was het in 1977. In 1979 zou het gesloopt worden om plaats te maken voor flatwoningen
W08036D_87_2.jpg
stratenmakers aan de Voltastraat 1921. Vlnr H. Whener, Geugjes, W. Zwart, J. Jaarsma. Links nog geen banketbakkerij van K. de Wekker en rechts nog geen meubelwinkel van Stam, veel later zou G. Vreeling zich hier vestigen.
W08036_J_56_4.jpg
KrommenieërwegHet woonhuis van Clausen aan de Krommenieërweg waar hij later een winkel in dameskleding zou beginnen.
   
10 bestanden op 1 pagina(s)

 

Kies een taal: