Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "zwart"
A03005-a.jpg
Wormerveer garage Zwart
F-14073.jpg
prachtig plaatje, deze reclame voor Garage Zwart op Plein 13 Wormerveer
omstreeks jaren 1930
F05180.jpg
School B Goudastraat 5e of 6e klas plm-1954.
Bovenste rij: Hanneke Zwart, Dinie Borrie, Settie Loggers, Anneke Klopper, Netty van Hesse, Lia Bos, Lida de Haan, Magda Hakvoort, Loes de Jong, Els Steijn, Anneke Roos, Jannie Kok.
2e rij: Hanneke van Rooy, Marijke Koel, Renske Kemper, Gre Boekel,
Dorien v.d.Leij, Agaath Leguyt, Truus de Vries, Kees Stelling, Evelien
de Bruyn, Henriette Sicking, Magda Kuljper.
3e rij: Joke Nol, Hennie van Nieuwenhuyzen, Monique Woortman, Cootje Smit, Mrijke Koorn, meester de Regt, Annie Klumpenaar, Rob Koopman, Albert Boes, Fred Groot,
4e Rij: Dick Laan, Simon Honig, Jan Bijleveld, Stans van Cooth, Ger Duits, Chris v.d.Vegt, Stef Kamphuis, Marcel v.d.Ven, Han Stelling.
F091255.jpg
kinderen nop de Warmoesstraat
v.l.n.r.
Voorstye rij: meisje? Bartje Heistek, Cees Oosthuizen, Cor Bruin, meisje Vulsma, Neelie Bruin, Annie Dijkstra, daarachter Pietje Dijkstra, Frans Steenbergen, Rie Tromp.
2e rij: Tonia Stam, 2 jongens onbekend, Marie Stam, Alie Zwart, Maria Dupay, Wim Bruin naast orgel, daarachter Guurtje Stam ( van de voddenboer) en (...) Schouten ( van choc. fabriek aan Noordeinde.
rechts voor orgel: Jaap Zwart en (...) Stam
Rechts naast orgel: Jantje de Hullie (wit mutsje) woonde in de winkel van Elzinga, Nol Stam en Jaap Betlem.
F09343_stratenmakers.jpg
stratenmakers aan het werk bij de Dronkemansbrug 1925, vlnr Jaarsma, W. Zwart, A. Krijt, Wehnes
F09974.jpg
Noordeinde Wormerveer
F13121.jpg
West-Knollendam: Foto uit 1905, gezicht op Westknollendam, met in het midden oliemolen De Bakker. Deze in 1689 aan de Tochtsloot (de verbinding tussen Zaan en Markervaart) gebouwde molen ging in 1909 door brand volledig verloren. De fotograaf stond - en de koeien lagen - in de kleine Karnemelkspolder, die na de Tweede Wereldoorlog voor een deel als industriegebied is ingericht. Dat werd mogelijk nadat de polder voor verkeer was ontsloten door de aanleg van de provinciale weg, die vanuit de Zaanstreek langs Markenbinnen naar De Rijp en Alkmaar voert. Voor deze weg werd een brug over de Tochtsloot (soms ook Tapsloot genoemd) geslagen, op de plek waar tot dan toe een pontveer had gevaren: het pontje van Jan Zwart. In de ongeveer 42,5 hectare grote polder is tijdens de laatste oorlog op tamelijk grote schaal turf gestoken. In de Eerste Wereldoorlog werd er groente geteeld, die in de dichtbij gelegen, tot drogerij verbouwde oliefabriek De Vrede verwerkt en verpakt werd (GAZ).
F13136.jpg
Op het zogenoemde "Zwarte landje" bij de Javastraat en het St. Pieterspad in Wormerveer vierden buurtkinderen in of rond 1912 feest.
Zij hadden zelf een kermis of wat daar voor door moest gaan op touw gezet, op de foto is hun zelfgebouwde zweefmolen te zien.
F13284.jpg
"Het Zwarte landje"Wormerveer-Zuid omstreeks 1912-1916. Het zwarte landje aan de javastraat-Celebesstraat vermoedelijk omstreeks 1912-1916. Tenten bouwen, voorstellingen geven, theater maken, het was in die tijd een dolle boel. Rechts een stukje dubbel woonhuis met winkel. linker woonhuis werd destijds bewoond door de familie Gravensteijn en rechts door de familie P. de Koster, die daar ook een winkeltje bestierde met boter-kaas-eieren, ook ventte hij zijn waar uit. Rechts van het midden, tussen schoorsteen en makelaar door, zien wij de "Adelaar" van de zeepfabriek van Jan Dekker. Links de gebouwen met de puntgevels van misschien de bottelarij van Smit? Verderop Bakker en Stoffels Kartonnage. Bovenaan de ladder staat Pieter Cornelis Klinkenberg en daaronder Cornelis van Gemeren. De foto is waarschijnlijk gemaakt op zondag gezien voor die tijd nette mooie jurken van de meisjes en boezeroens met strik van de jongens. Alle jongens met een pet en (slechts) 2 meisjes een hoed.
F13284.jpg
Het Zwarte Landje aan de Javastraat-Celebesstraat vermoedelijk omstreeks 1912-1916.
Tenten bouwen, voorstellingen geven, theatermaken, het was in die tijd een dolle boel!
Rechts een stukje van een dubbel woonhuis met winkel. Linker woonhuis werd destijds bewoond door de fam. Gravenstein en rechts door de fam. P. de Koster, die daar ook een winkeltje bestierde met boter-kaas-eieren, ook ventte hij zijn waar uit.
Rechts van het midden, tussen schoorsteen en makelaar door, de Ädelaar""van de zeepfabriek van Dekker.
Links de gebouwen met de puntgevels van misschien de bottelarij van Smit?
Verderop Bakker en Stoffels Kartonnage.
Bovenaan de ladder staat Pieter Cornelis Klinkenberg en daaronder Cornelis van Gemeren.
De foto is waarschijnlijk gemaakt op zondag gezien voor die tijd nette mooie jurkjes van de meisjes en boezeroens met strik van de jongens.
Alle jiongens een pet en (slechts) 2 meisjes een hoed.
F13285.jpg
Het Zwarte landje Wormerveer-Zuid. Omstreeks 1931-1933 aan de Javastraat.
Een deel van het Zwarte landje aan de Javastraat en Celebesstraat. Links de pas opgeleverde woningen aan de Javastraat en Celebesstraat van Woningbouwvereniging "De Arbeid".
In het midden het bekende "Slachthuis", later ook gedeeltelijk in gebruik door vishandel Piet Kok. Zijn zoon Andries voetbalde veel op het Zwarte landje.
Recht het dubbel woonhuis van de familie Gravensteijn en familie de Koster. (met winkel)
F13285.jpg
Een deel van het Zwarte Landje aan de Javastraat/Celebesstraat in Wormerveer-Zuid omstreeks 1931-1933.
Links de pas opgeleverde woningen aan de Javastraat en Celebesstraat van Woningbouwver. "De Arbeid".
In het midden het bekende "Slachthuis", later ook gedeeeltelijk in gebruik door vishandel Piet Kok. Zijn zoon Andries voetbalde veel op het Zwarte Landje.
Rechts het dubbele woonhuis van de fam. Gravenstein en fam. de Koster ( met winkel).
130 bestanden op 11 pagina(s) 1

 

Kies een taal: