Historische Vereniging Wormerveer

Zoekresultaten - "ben"
F03296.jpg
Foto Ned Benedict. Co-piloot van B17 op 21 jarige leeftijd.
F03298.jpg
Wormerveer eert piloot Ned Benedict met weg
F03354.jpg
Riouwstraat 53 Wormerveer.
brief -klacht aan Ben W over deze schutting
F06001.jpg
F10241.jpg
Ned Benedictweg
F10242.jpg
Ned Benedictweg
F10243.jpg
Ned Benedictweg
F10244.jpg
Ned Benedictweg
F10245.jpg
Prins Clausbrug
F12237.jpg
Technische Ploeg Wessanen omstreeks 1985 - 1990. Achterste rij vlnr:
Onbekend, Olie (MTD), Cor Korver (MTD), Jaap van 't (der) Loo (MTD), onbekend, Piet de Vries (MTD), onbekend ingehuurde kracht (MTD), Frans Smit, (proefboerderij, timmerschuur), Jan van Veen (timmerschuur)
2e rij staand:
Henk van Nooy (MTD), Ruud ? Kruithof ?, Harry Dijkema, Noco Alber(t)s (timmerschuur), Jos .... (schilder, later magazijn)
3e rij v.a. het midden (zittend):
Ben Greuter in licht overhemd (MTD), Siem Smit (timmerschuur), Karel de Roeck, (via Kenz/riffelaar, walser), Herbert Morrismeyer (MTD), Sietse Foekema (MTD)
4e rij (laag zittend):
Barend "Nestor"Altink, Vooraan liggend: Marco Romeijn (MTD)
Verder bestond de ploeg uit: niet op de foto
Dick Vloon, Toon Schoen, Klaas Saft, Wil van Gemeren, Dirk Smit, Guus Ketzer, Piet de Wilde, Willem Beunder of Beumer, Dirk Klaver
F13116.jpg
Zuideinde, Zaanweg en Noordeinde in Wormerveer liggen aan de waterkant;
de bewoners hebben en hadden er door de eeuwen heen een vrij uitzicht over de Zaan. In de andere dorpen langs de Zaan is de dijk bijna overal aan twee zijde bebouwd, zodat het zicht op de stroom werd weggenomen. Dit is het zhuidelijke deel van de Zaanweg, met op de achtergrond de brug naar Wormer en de fabriekspand langs de Veerdijk.
Het pand links was van de fotograaf A.Timmers, met daaronder een winkel in verfwaren. De prentbriefkaart draagt als poststempel 1915. Kennelijk was de Zaan dicht onder de wal zo ondiep dat de tjalk niet vlak aan de kant kon afmeren.
F13318.jpg
Echte volksfeesten ontstonden spontaan meteen na de bevrijding in mei 1945. In de feestroes die toen heerste
werden, bij gebrek aan geld en voor echte feestelijkheden benodigde hulpmiddelen, de meest originele vormen van vermaak verzonnen. In de Delistraat te Wormerveer streden volwassen mannen bloedserieus om de eer wie het snelste de was kon doen, inclusief wringen en aan de drooglijn hangen.
34 bestanden op 3 pagina(s) 1

 

Kies een taal: